Balancer

Det är viktigt att hästen äter fibrer som hö och hösilage. Därutöver behöver den rent vatten, vitaminer och mineraler.  Hästar är inte skapta för det arbete vi ber dem om så för att sätta muskler behövs protein (aminosyror) av bra kvalitet.

Saracen har utifrån detta tagit fram en BALANCER, den balanserar upp det som saknas i grovfodret utan att ge energi (kalorier). Alla har ett koncentrat av högkvalitativt protein, vitamin och mineral.

Varför har Saracen tillfört protein i BALANCER? Räcker det inte med vitaminer och mineraler?

Hösilage innehåller oftast mycket protein. Protein är ett samlingsnamn för en mängd olika aminosyror. Så även om du tycker att din häst får i sig tillräckligt med protein via
hösilaget när du fodrar rätt mängd så innehåller det inte optimalt av de essentiella (livsviktiga) aminosyrorna, främst då lysin och metionin.

Lysin och metionin produceras inte i hästens kropp utan tillförs via proteinet. Även om grovfodret ger mellan 35-60 g protein per kilo så är kvaliteten ganska låg och mängden lysin i intaget blir inte optimalt även om hästen har fri tillgång. Hästar som enbart får grovfoder kommer fortfarande se ganska fina ut på grund av det goda energiinnehållet men på lång sikt kan kvaliteten på pälsen, huden, hovarna och muskeltonusen påverkas.

Så när du väljer att tillföra BALANCER till foderstaten ger du protein av hög kvalitet. Du balanserar upp det som saknas i grovfodret utan att ge energi. Du förbättrar dessutom pälsen, huden, hovarna och muskeltonusen på din häst.

Kontakta mig för kostnadsfri foderstat, offert, frågor och beställning på isahjortsater@hotmail.com eller 0760280544!

Biolife

Fyller på hålen där grovfodret inte räcker till. Liten giva ger optimalt näringsintag. Biotillgängliga mineraler och vitaminer för bästa näringsupptag och för att optimera allmänhälsan. Yea-sacc för optimal matsmältning.

http://www.saracen.se/foder/balancer/biolife-2000-balancer/

600 kr

Stamm 30

Avels & tävlings-Balancer. Fyller på hålen där grovfodret inte räcker till. Liten giva ger optimalt näringsintag Stamm 30 är en Balancer som innehåller rikligt med essentiella proteiner, vitaminer och mineraler samt yea-sacc. Den är sammansatt för att passa alla typer av hästar, från uppfödning till tävling som behöver ett extra tillskott av protein, vitamin och mineral men som inte behöver ytterligare kalorier.

http://www.saracen.se/foder/tavlingshasten/stamm30-balancer/

440 kr

Shape Up

Fyller på hålen där grovfodret inte räcker till. Liten giva ger optimalt näringsintag Med kanel som understödjer ämnesomsättningen så att hästen lättare kan minska i vikt. Omega 3 understödjer immunförsvaret. Har även KER:s magnesium, naturlig E-vitamin och biotin. Bra för hästar med risk för fång, cushing, EMS och PSSM.

http://www.saracen.se/foder/balancer/shape-up-balancer/

420 kr

Essential

Fyller på hålen där grovfodret inte räcker till. Liten giva ger optimalt näringsintag KER:s högkvalitativa vitaminer och mineraler. Kvalitativa proteinkällor för bästa cellfunktion, vävnads- och muskelåterhämtning. Yea-sacc för optimal matsmältning. Omega-3 understödjer immunförsvaret.

http://www.saracen.se/foder/balancer/essential-balancer/

520 kr